header
Nieuwsberichten
Tuin tip’s voor de maand april van Rob Dortmans Hoveniers- en Onderhoudsbedrijf

Forsythia.

Wat kunt u deze maand in en rondom uw tuin doen qua tuin en onderhoudswerkzaamheden?

Het moment van nieuw leven en kleur in de tuin is eindelijk weer aangebroken. De planten zijn in volle bloei en de tuin heeft een frisse lente geur. De natuur geniet weer van de langere dagen, die dit seizoen met zich meebrengt. De vogels maken nestjes en veel dieren worden weer wakker na een lange winterslaap. Kortom, het seizoen is weer begonnen en er is genoeg werk te doen. De tuin kan weer wat nieuwe soorten beplanting gebruiken… Er zijn een aantal prachtige bloemen die nu groeien. Plant ze in een grote bak met speciale potgrond, zodat er een creatie van originele en fleurige bloemen ontstaat. Wat kan je dit seizoen allemaal doen in de tuin:

  • Het gazon begint weer te groeien. Het onderhoud hieraan mag nu weer gedaan worden. U kunt denken aan; bemesten, verticuteren, beluchten en op tijd weer maaien.
  • Loop de randen na en waar nodig is steek deze met een kantensteker. Zo ziet het gazon er voor het oog weer strak uit.
  • De vijver kan weer helemaal opgeschoond worden. De oude resten en dode bladeren van waterplanten kunnen de vijver uit.
  • Laat citrusboompjes, fruitbomen en andere zwakkere bomen en planten langzaam aan de kou wennen. Je kunt dit doen door ze regelmatig buiten te zetten en ze ’s nachts weer binnen te zetten, omdat ze maar een kleine poos vrieskou kunnen verdragen.
  • April is een mooie maand om de beplanting goed te bemesten. Het voorjaar is voor mesten een prima tijd, want de planten nemen rond deze tijd de voedingsstoffen optimaal op.
  • Wil je een kruidentuin aanleggen? Dan is nu het juiste moment. Anijs, Venkel, Peterselie, bonenkruid en etc. ,mogen nu volop in de vollegrond gezaaid worden.
  • Na een zonnige en onbewolkte dag is de kans op nachtvorst behoorlijk groot in april. Houd hier rekening mee, dus dek de planten die hier gevoelig voor zijn af met een stuk vliesdoek, zodat de bloemkoppen niet bevriezen.

vertucuteren

PROJECTEN REFERENTIES CONTACT

Rob Dortmans Hoverniers- en Onderhoudsbedrijf

Rooise Heide 12
5492 TG Sint-Oedenrode
06-22 861 886
info@robdortmans.nl
www.robdortmans.nl

K.v.K. nr: 56049277
BTW nr: NL002233853.B04

Nieuwsgierig geworden?
Neem contact met ons op via
telefoon 06-22 861 886 of vul hieronder
het formulier in en wij nemen snel
contact met u op!