header
Nieuwsberichten
Tuin tip’s voor de maand maart van Rob Dortmans Hoveniers- en Onderhoudsbedrijf

maart 1

Wat kunt u deze maand in en rondom uw tuin doen qua tuin en onderhoudswerkzaamheden?

De zon schijnt, de bloemen bloeien en de zin om de tuin in te gaan neemt toe! Dat betekent maar één ding: de lente komt weer in zicht! In maart wordt het warmer en komt de tuin na een winterse periode helemaal tot bloei. De gazons mogen weer gemaaid worden en de snoeischaar kan weer voor de dag worden gehaald. Het is wel belangrijk dat men het gezegde: ‘’maart roert zijn staart’’  niet uit het oog verliest. De weersverwachting kan erg uiteen lopen en variëren. De zon en hoge temperaturen kunnen zich laten zien, maar ook de kans op nachtvorst is aanwezig.

  • Tot halverwege de maand maart kunt u de knotwilgen snoeien.
  • De klimrozen verdienen deze maand ook wat aandacht: snoei de klimrozen terug. U kunt de zijtakken snoeien tot boven het 5de oog. De hooftakken hoeven niet gesnoeid te worden (dit mag alleen bij het verjongen van oude klimrozen).
  • Knip de dorre delen van de vaste beplanting af met de heggenschaar.
  • Als laatste kunt u de klimop snoeien. Verwijder de takken die los hangen en zorg ervoor dat de stengels die vergroeid zijn met materialen ook weggehaald worden.
  • Laat uw gazon verticuteren. De afgelopen maanden is er een vilt laag ontstaan op uw gazon. Door uw gazon te laten verticuteren kan het gras weer verder groeien.
  • Deze maand is ook geschikt om bomen, hagen en heesters met blote wortel te verplanten. Zorg ervoor dat u dit gedaan hebt voordat het blad uitgelopen is.
  • Zorg ervoor dat u uitgebloeide narcissen zo snel mogelijk verwijderd met de hand of met de snoeischaar.
  • Verwijder afgestorven plantendelen van het afgelopen jaar en zorg ervoor dat het bodemvuil weg wordt gehaald. Bodemvuil kan er namelijk voor zorgen dat de bodem verzuurd raakt.
  • Deze maand stijgt ook de watertemperatuur, waardoor de vissen actiever zijn. Het is van belang dat u de vissen blijft voeren, maar doe dit wel met beleid. De conditie van de vissen kan verminderd zijn, waardoor constante voeding van belang is. Als u uw vissen van voldoende zuurstof te voorziet, kunt u later voorkomen dat er vissen sterven.
  • Maart staat ook in het teken van diverse soorten groenten die gezaaid kunnen worden. Bijvoorbeeld: sjalotten, spinazie, sla, wortels, paprika, tomaten etc. Mocht het deze maand erg koud zijn, dan kunt u het beste een vliesdoek over het zaaibed leggen.

maart 2  Maart 3

 

 

 

 

PROJECTEN REFERENTIES CONTACT

Rob Dortmans Hoverniers- en Onderhoudsbedrijf

Rooise Heide 12
5492 TG Sint-Oedenrode
06-22 861 886
info@robdortmans.nl
www.robdortmans.nl

K.v.K. nr: 56049277
BTW nr: NL002233853.B04

Nieuwsgierig geworden?
Neem contact met ons op via
telefoon 06-22 861 886 of vul hieronder
het formulier in en wij nemen snel
contact met u op!