header
Nieuwsberichten
Tuin tip’s voor de maand augustus van Rob Dortmans Hoveniers- en Onderhoudsbedrijf

Tuin tips voor de maand Augustus

Staat de vakantie voor de deur of zit uw vakantie er alweer op? Tijdens uw vakantie is het van belang dat de tuin ook verzorgd wordt. Het is wederom bekend dat augustus een warme maand kan zijn, waarin de zon zich veel laat zien. Langzamerhand neemt de bloei en groei van planten en bloemen af. Zorg er dus voor dat ook tijdens de vakantie, uw tuin netjes wordt bijgehouden.

Augustus01 augustus02                                                                              Augustus03 Augustus04

Tips:

 

  • Regelmatig het gras maaien; stel de messen af op het weer. Bij warm en droog weer, mag het gras langer blijven en kunnen de messen hoger afgesteld worden.
  • Tijdens warme dagen is het van belang dat u het gazon besproeid. Doe dit het liefst ‘s avonds als de zon onder is. Als u dit overdag doet, verdampt het water erg snel. U kunt dit beter eens per week een aantal uren doen, dan elke dag 10 minuten.
  • Heeft u last van wespen? Een zakje van de tomatenplant op de tafel leggen helpt. De geur van het plantje, jaagt de wespen weg. Ook kunt u een tak munt op tafel leggen.
  • Zorg ervoor dat het waterniveau van uw vijver in orde is. Als er een langdurige droogt is, kan het waterniveau namelijk zakken. De vijver zal dan regelmatig aangevuld moeten worden.
  • Zonnebloemen groeien hard; hierdoor hebben ze vaak plantenvoeding en water nodig. Bindt de zonnebloemen aan stokken, zodat u voorkomt dat ze omwaaien.
  • Deze maand kunt u de coniferenhaag snoeien. Tijdens het snoeien moet u ervoor zorgen dat de haag aan de bovenkant smaller wordt,  zodat de onderste takken ook licht krijgen. Hierdoor zorgt u ervoor dat de haag mooier wordt.
  • Eind augustus kunt u de meeste hagen knippen, omdat ze dan zijn uitgegroeid.
  • Ga het ontstaan van schimmelziekten; zoals meeldauw of de verwelkingziekte tegen. De kans is kleiner als u ‘s ochtends sproeit.

Tuinplant van de maand is: De struikveronica (Hebe)

Augustus05

PROJECTEN REFERENTIES CONTACT

Rob Dortmans Hoverniers- en Onderhoudsbedrijf

Rooise Heide 12
5492 TG Sint-Oedenrode
06-22 861 886
info@robdortmans.nl
www.robdortmans.nl

K.v.K. nr: 56049277
BTW nr: NL002233853.B04

Nieuwsgierig geworden?
Neem contact met ons op via
telefoon 06-22 861 886 of vul hieronder
het formulier in en wij nemen snel
contact met u op!