header
Nieuwsberichten
Tuin tip’s voor de maand juli van Rob Dortmans Hoveniers- en Onderhoudsbedrijf

Tuin tips voor de maand juli

De temperaturen stijgen, de BBQ draait overuren en de vakanties staan voor de deur; de maand juli is begonnen! Van vakantie vieren in het eigen land, tot het bezoeken van mooie vakantielanden, voor iedereen is er wel iets waar we naar uit kijken. De bloemen zorgen voor een kleurrijk geheel in de tuin en verspreiden verschillende heerlijke geuren. Doordat de temperaturen in een record tempo stijgen, is het van belang dat men de tuin goed bijhoudt. Door warmte en droogte is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de beplanting genoeg water krijgt. Na een verkoelende douche, kunnen de bloemen en planten verder bloeien en zich herstellen. Heeft u hulp nodig voor uw tuin? Neem dan contact op met Rob Dortmans Hoveniers- en Onderhoudsbedrijf.

home7 Echinacea  beukenhaag met hedera boog dahlia

 

Tips:

  • De hagen kunnen weer geknipt worden. Let wel op: met de buxussen die in de felle zon staan, de kans is dan groot dat ze gaan verbranden. Zegt u nou zelf, dat is zonde van uw mooie tuin!
  • Maai uw gazon niet te kort. Als u dit wel doet, hebt u kans dat het gazon verbrand in de felle zon. Maai het gazon, onder deze weersomstandigheden, liever op een lengte van 3 tot 5 cm.
  • Het beregenen (sproeien) van uw tuin kunt u het beste doen in de vroege ochtend of ‘s avonds. U kunt de tuin beter twee keer in de week een uur lang sproeien, in plaats van elke dag maar 10 minuten.
  • Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen. Dit bevorderd de bloei van de planten. Dit geldt voor zowel vaste planten als zomergoed en waterplanten.
  • Heeft u een moestuintje met verse kruiden? Het is nu de tijd om ze te oogsten. U kunt de kruiden zoals Tijm, Dille en Peterselie in laten drogen, maar het is nog gemakkelijker om ze in te vriezen.

Tuinplant van de maand is: De Hortensia (Hydrangea)

Hortensia Hortensia1 Hortensia2

Deze uitbundige bloeier kleurt uw tuin extra! Deze plant is er in diverse kleuren en maten.

PROJECTEN REFERENTIES CONTACT

Rob Dortmans Hoverniers- en Onderhoudsbedrijf

Rooise Heide 12
5492 TG Sint-Oedenrode
06-22 861 886
info@robdortmans.nl
www.robdortmans.nl

K.v.K. nr: 56049277
BTW nr: NL002233853.B04

Nieuwsgierig geworden?
Neem contact met ons op via
telefoon 06-22 861 886 of vul hieronder
het formulier in en wij nemen snel
contact met u op!