header
Nieuwsberichten
Tuin tip’s voor de maand juni van Rob Dortmans Hoveniers- en Onderhoudsbedrijf

Tuin tips voor de maand juni!

De lucht is blauw en de zon laat zich weer meer zien… de maand juni is begonnen! Overal ruikt men geuren van allerlei planten. Het oog krijgt ook wat, want de planten komen tot bloei en dat levert mooie kleuren op in de tuinen. Zeg nou zelf; wat is er fijner dan tijdens een zwoele avond te genieten van de buitenlucht en een goed onderhouden tuin? Dit alles kan natuurlijk niet zonder een lekker hapje en drankje erbij! Geniet ervan!

juni02  juni03  juni04

Tips

 

  • Het gazon kan nu 1 keer per week gemaaid worden, afhankelijk van de groei van het gras. Het is beter om het gazon ’s avonds te maaien, zeker als de zon fel schijnt. Dit om uitdroging te voorkomen. Tijdens droge periodes kunt u beter minder vaak maaien en het gras niet te kort te maaien.
  • Bij langdurige droogte hebben de borders en het gazon veel water nodig. Het is beter voor uw tuin om één keer per week een paar uur het gazon te sproeien. Houd er rekening mee dat de planten die in potten staan, meer water nodig hebben i.v.m. de verdamping. Geef deze planten dus vaker water.
  • De Buxus mogen gesnoeid worden in juni. Doe dit bij voorkeur op een bewolkte dag, dit voorkomt verbrandingsverschijnselen.
  • De beste periode om uw hagen te snoeien is rond 21 juni, dit is namelijk de langste dag. Na deze dag gaat de nieuwe groeiperiode van de plant in.

 

De tuin plant van deze maand is:

Juni01

De aardbei plant (Latijnse naam: Fragaria)

PROJECTEN REFERENTIES CONTACT

Rob Dortmans Hoverniers- en Onderhoudsbedrijf

Rooise Heide 12
5492 TG Sint-Oedenrode
06-22 861 886
info@robdortmans.nl
www.robdortmans.nl

K.v.K. nr: 56049277
BTW nr: NL002233853.B04

Nieuwsgierig geworden?
Neem contact met ons op via
telefoon 06-22 861 886 of vul hieronder
het formulier in en wij nemen snel
contact met u op!